Τρεβίρα

Τρεβίρα

Τυπικά, η λέξη τρεβίρα αναφέρεται σε μια, κατοχυρωμένη από τη γερμανική βιομηχανία Χεχτ το 1957, χημική διαδικασία που βελτιώνει ορισμένα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης κατηγορίας πλαστικών (πολυμερή). Έγινε γνωστή κυρίως για την εφαρμογή της σε πολυεστερικές ίνες (trevira cs): σύμφωνα με την εταιρία, τα προϊόντα της έχουν λιγότερο χνούδι και προσφέρουν μόνιμη αντίσταση στη φωτιά και στα μικρόβια.

Με την εξέλιξη της χημείας, προέκυψαν αρκετές παραλλαγές της βασικής διαδικασίας, με διάφορα παρεμφερή ονόματα και εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκουμε τρεβίρα σε προϊόντα όπως ναυτικά σχοινιά και οικοδομικά υλικά πυροπροστασίας, έως μοδάτα παπούτσια και υφάσματα.

Η μόδα και η υψηλή ραπτική “αγκάλιασαν” την τρεβίρα, όχι τόσο για τις χημικές ιδιότητες, όσο για την ιδιαίτερη εμφάνιση και την αφή των νημάτων και έτσι, με την σταδιακή εξέλιξη στα υφάσματα, σήμερα κυκλοφορούν κάθε λογής τρεβίρες, σχεδόν όλες από πολυεστερικές ίνες.

 

Έχουμε επιλέξει και διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία υφασμάτων τρεβίρα, υψηλής διαφάνειας, σε πολλά χρώματα και κατασκευάζουμε με αυτά ποιοτικές κουρτίνες σκίασης (εσωτερικές), κατάλληλες για κάθε περίσταση και κάθε χώρο.

Τρεβίρα (ύφασμα trevira, διαφανής ποιότητα, χωρίς σχέδια, δείγματα ΠΑΣΧΟΣ)
Τρεβίρα, δείγματα
Τρεβίρα (ύφασμα trevira, διαφανής ποιότητα, χωρίς σχέδια, δείγμα κουρτίνας)
Τρεβίρα, δείγμα κουρτίνας
Τρεβίρα (ύφασμα trevira, διαφανής ποιότητα, λεπτομέρεια ύφανσης)
Τρεβίρα, λεπτομέρεια υφής
Τρεβίρα (ύφασμα trevira, ημιδιαφανής ποιότητα, χωρίς σχέδια, δειγματολόγιο)
Τρεβίρα, δειγματολόγιο

Σεντόνια Pebble Sky

Μονόχρωμο Σετ Σεντόνια Guy Laroche Pebble Sky

Σεντόνια Narciso Aqua

Σεντόνι Guy Laroche Narciso Aqua

Σεντόνια Aegean Ocean

Guy Laroche Aegean Aqua

Σεντόνια Guy Laroche

Σεντόνια Guy Laroche

Σεντόνια Guy Laroche