πρόσφατα από το

Blog

0 σχόλια

Για να αποσυνδέσουμε ένα ρόμαν από το μηχανισμό του, ώστε να μπορέσουμε να το πλύνουμε και να το φρεσκάρουμε ακολουθούμε 4 απλά βήματα.

1) κατεβάζουμε το ρόμαν τέρμα κάτω ώστε να τεντώσει το ύφασμα.

2) από την πίσω πλευρά του ρόμαν , λύνουμε κα κορδονάκια που είναι δεμένα στο κάτω μέρος του ρόμαν

3) Τραβάμε και ξεκολλάμε το velcro (χρατς) από το μηχανισμό ρομαν, προσέχοντας κατά το τράβηγμα να μην «ξεκολλήσουμε» το σκληρό μέρος πάνω από το μηχανισμό.

4) από μία πλευρά του roman(δεξιά ή αριστερά)βγάζουμε τις μπανέλες και το βάρος αλουμινίου.

Με αυτή τη διαδικασία το ρομαν έχει αποσυνδεθεί από το μηχανισμό και και έχει γίνει ένα απλό ύφασμα, και μπορούμε στη συνέχεια να το πλύνουμε και να το σιδερώσουμε ,σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που μας έχουν δώσει για την φροντίδα του. Μεγάλη προσοχή στην θερμοκρασία του νερού και στα απορρυπαντικά. Συνήθως όλα τα roman μπορούν να πλυθούν στο σπίτι, εκτός από τα ολομέταξα που χρειάζονται στεγνό καθάρισμα, και εκείνα που έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για την φροντίδα τους.

Προσοχή! Όσο λείπει το ύφασμα πάνω από το μηχανισμό, δεν τραβάμε καθόλου την αλυσίδα του , ώστε να μην τυλιχτούν καθόλου τα κορδονάκια που κρέμονται, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα τυλιχτούν τα κορδόνια μέσα στον μηχανισμό και δεν θα ξανακατέβουν ποτέ. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να λυθεί όλος ο μηχανισμός , να ξετυλιχτούν τα κορδονάκια του, και να ξαναμονταριστεί ο μηχανισμός από την αρχή , προσέχοντας όλα τα κορδόνια να βρίσκονται στο ίδιο σημείο , δηλαδή στο σημείο 0. Αυτή η εργασία πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ δύσκολη να γίνει στο σπίτι , και πρέπει ο μηχανισμός να έρθει στο εργαστήριο.

Όταν έχουμε ολοκληρώσει την φροντίδα του roman , με ακριβώς την αντίθετη φορά των βημάτων από το νο4 στο νο1, συναρμολογούμε το ρομαν. Δηλαδή

4) από μία πλευρά του roman(δεξιά ή αριστερά)βάζουμε τις μπανέλες και το βάρος αλουμινίου.

3) Κολλάμε το velcro (χρατς) πάνω στο μηχανισμό ρομαν,

2) από την πίσω πλευρά του ρόμαν , περνάμε το κάθε κορδόνι ξεχωριστά, κάθετα σε όλα τα θυλάκια, και το δένουμε στο κάτω μέρος του ρόμαν. Το μυστικό είναι τεντωμένο ύφασμα-τεντωμένο κορδόνι, ώστε όλα τα κορδόνια να είναι ζυγισμένα σωστά και να μην στραβομαζεύουν.

1) το ρομαν είναι έτοιμο για χρήση.

0 σχόλια

Εστιατόριο στον Άλιμο.

Ρολοκουρτίνα: σχεδιασμός, κατασκευή και τοποθέτηση από το εργαστήριό μας.

Οι κουρτίνες, αν και ιδιαίτερα δημοφιλείς, δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για σκίαση. Σε μεγάλες αίθουσες και μάλιστα «ψηλοτάβανες» όπως τα εστιατόρια, ένα σύστημα ρόλερ (ρολοκουρτίνα) είναι συνήθως η λύση που προτείνουμε. Θα έλεγε κανείς οτι μειονεκτούν αισθητικά σε σχέση με τις κουρτίνες, έχουν όμως πολλά πλεονεκτήματα.

Μια σωστή εφαρμογή ρόλερ επιτρέπει τη ρύθμιση της φωτεινότητας καθ’ ύψος, προσφέροντας για παράδειγμα άπλετο φως στο χώρο αλλά εμποδίζοντας τις άμεσες ηλιακές ακτίνες ενώ, με τον κατάλληλο συνδυασμό πολλών ρόλερ σε σειρά, μπορούμε να πετύχουμε διαφορετική φωτεινότητα κατά μήκος του ανοίγματος (τζαμαρία). Αυτά είναι χαρακτηριστικά που οι κουρτίνες δεν μπορούν να προσφέρουν – και είναι από τους κύριους λόγους επιλογής ρόλερ. Επιπλέον, η ευκολία, η ταχύτητα ρύθμισης και οι μικρές απαιτήσεις συντήρησης, τα καθιστούν ιδανική επιλογή για επαγγελματικούς χώρους.

 

Κατασκευή

Ξεκινώντας από το ύφασμα, χρησιμοποιήσαμε ένα ημιδιάφανο τύπο υφάσματος (dimout), που εμποδίζει το άμεσο φως, με τελικό αποτέλεσμα τη σκίαση στα τραπέζια του εστιατορίου αλλά και την επιθυμητή φωτεινότητα στο χώρο.

Οι μηχανισμοί που επιλέξαμε είναι ενισχυμένοι, για να λειτουργούν με ελάχιστη προσπάθεια, παρά το μεγάλο ύψος των ρόλερ.  Το αλυσιδάκι στο πλάι επιτρέπει τη σταθεροποίηση στο επιθυμητό ύψος, προσφέροντας επιπλέον τη δυνατότητα να πέφτει επιλεκτικά ήλιος σε κάποια τραπέζια.

Η καινοτομία, στο συγκεκριμένο σύστημα ρολοκουρτίνας, είναι ένα συρματόσχοινο που ενσωματώνεται σε κάθε ρόλερ χωριστά, από την κορυφή μέχρι τη βάση του. Το αντίβαρο, στο κάτω μέρος κάθε ρόλερ, έχει ειδικές υποδοχές από τις οποίες περνάει το συρματόσχοινο, δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερα στιβαρή κατασκευή. Ένα από τα αποτελέσματα του συστήματος αυτού είναι οτι το ρόλερ παραμένει στη θέση του, χωρίς να παρασύρεται από τον αέρα όταν τα τζάμια πίσω του είναι ανοιχτά.

(Αξίζει να σημειώσουμε οτι, εφαρμόζουμε την ίδια τεχνική σε ρόλερ παραθύρων με κλίση, όπως πχ σε σοφίτες ή σκάφη.)

 

Φωτογραφίες

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τις ρολλοκουρτίνες σε όλο το μήκος της μίας πλευράς του εστιατορίου, κάποιες λεπτομέρειες των μηχανισμών αλλά και την ακρίβεια της τοποθέτησης.

 

** Το όνομα του εστιατορίου ΧΗΜΑ είναι ένας… συνδυασμός ΧΗμικού και ΜΑθηματικού, κάτι που τονίζεται ιδιαίτερα στη διακόσμηση της εισόδου, με χημικούς και μαθηματικούς τύπους. Αξίζει να το επισκεφθείτε.

 

Εστιατόριο (μπριζολάδικο) ΧηΜα - διακοσμητικός πίνακας
Λογότυπο, σε πίνακα
Σύστημα σκίασης για επιχείρηση, σκίαση με ρόλερ, λεπτομέρεια μηχανισμού
Ακρίβεια στην εγκατάσταση
Εστιατόριο ΧΗΜΑ, λογότυπο στη βιτρίνα
Λογότυπο, βιτρίνα
Ρόλερ σε επιχείρηση εστίασης - Κατασκευή, μηχανισμοί και τοποθέτηση Πάσχος.
Ρολοκουρτίνα, πλάγια όψη
Ρόλερ σε επιχείρηση εστίασης - Ακρίβεια στην τοποθέτηση (Πάσχος) - λεπτομέρεια μηχανισμού
Λεπτομέρεια μηχανισμού
Ρόλερ σε εστιατόριο (ΧΗΜΑ) - Ρυθμίσεις σκίασης - Κατασκευή και τοποθέτηση Πάσχος.
Προσαρμογή σκίασης για κάθε τραπέζι

0 σχόλια

Στο λεξικό υφασμάτων εξετάζουμε τα πιο γνωστά υφάσματα και τις πιο δημοφιλείς τεχνικές ύφανσης, για κουρτίνες, καλύμματα, λευκά είδη και διακόσμηση. Οι συνδυασμοί μεταξύ τους όμως είναι χιλιάδες. Από αυτούς συμπεριλάβαμε λίγους μόνο, πολύ δημοφιλείς, με βασικό ύφασμα την οργάντζα.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε πολύ περισσότερους συνδυασμούς όπως ο εικονιζόμενος ταφτάς με ζακάρ. Εδώ, η βασική ύφανση είναι ταφτάς και, με τεχνική ζακάρ, προκύπτουν τα -ομοιόμορφα- σχέδια. Στη φωτογραφία διακρίνεται η λεπτομέρεια της ύφανσης και το ανάγλυφο των σχεδίων, που δίνουν ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο αποτέλεσμα, κατάλληλο για κουρτίνες συσκότισης αλλά και για άλλες εφαρμογές (με ή χωρίς φόδρα, ανάλογα τη χρήση).

 

Πατήστε στη φωτογραφία για να δείτε σε μεγέθυνση τις λεπτομέρειες του υφάσματος.

Ύφασμα: ζακάρ πάνω σε ταφτά (50% βαμβάκι, 50% πολυεστέρας) - λεπτομέρεια ύφανσης και σχεδίου
Ταφτάς με ζακάρ – λεπτομέρεια

 

Περισσότερα άρθρα...
X