Πώς να πλύνω το ρόμαν

our blog

Πώς να πλύνω το ρόμαν

,
In Οδηγίες και συμβουλές
,

Για να αποσυνδέσουμε ένα ρόμαν από το μηχανισμό του, ώστε να μπορέσουμε να το πλύνουμε και να το φρεσκάρουμε ακολουθούμε 4 απλά βήματα.

1) κατεβάζουμε το ρόμαν τέρμα κάτω ώστε να τεντώσει το ύφασμα.

2) από την πίσω πλευρά του ρόμαν , λύνουμε κα κορδονάκια που είναι δεμένα στο κάτω μέρος του ρόμαν

3) Τραβάμε και ξεκολλάμε το velcro (χρατς) από το μηχανισμό ρομαν, προσέχοντας κατά το τράβηγμα να μην «ξεκολλήσουμε» το σκληρό μέρος πάνω από το μηχανισμό.

4) από μία πλευρά του roman(δεξιά ή αριστερά)βγάζουμε τις μπανέλες και το βάρος αλουμινίου.

Με αυτή τη διαδικασία το ρομαν έχει αποσυνδεθεί από το μηχανισμό και και έχει γίνει ένα απλό ύφασμα, και μπορούμε στη συνέχεια να το πλύνουμε και να το σιδερώσουμε ,σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που μας έχουν δώσει για την φροντίδα του. Μεγάλη προσοχή στην θερμοκρασία του νερού και στα απορρυπαντικά. Συνήθως όλα τα roman μπορούν να πλυθούν στο σπίτι, εκτός από τα ολομέταξα που χρειάζονται στεγνό καθάρισμα, και εκείνα που έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για την φροντίδα τους.

Προσοχή! Όσο λείπει το ύφασμα πάνω από το μηχανισμό, δεν τραβάμε καθόλου την αλυσίδα του , ώστε να μην τυλιχτούν καθόλου τα κορδονάκια που κρέμονται, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα τυλιχτούν τα κορδόνια μέσα στον μηχανισμό και δεν θα ξανακατέβουν ποτέ. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να λυθεί όλος ο μηχανισμός , να ξετυλιχτούν τα κορδονάκια του, και να ξαναμονταριστεί ο μηχανισμός από την αρχή , προσέχοντας όλα τα κορδόνια να βρίσκονται στο ίδιο σημείο , δηλαδή στο σημείο 0. Αυτή η εργασία πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ δύσκολη να γίνει στο σπίτι , και πρέπει ο μηχανισμός να έρθει στο εργαστήριο.

Όταν έχουμε ολοκληρώσει την φροντίδα του roman , με ακριβώς την αντίθετη φορά των βημάτων από το νο4 στο νο1, συναρμολογούμε το ρομαν. Δηλαδή

4) από μία πλευρά του roman(δεξιά ή αριστερά)βάζουμε τις μπανέλες και το βάρος αλουμινίου.

3) Κολλάμε το velcro (χρατς) πάνω στο μηχανισμό ρομαν,

2) από την πίσω πλευρά του ρόμαν , περνάμε το κάθε κορδόνι ξεχωριστά, κάθετα σε όλα τα θυλάκια, και το δένουμε στο κάτω μέρος του ρόμαν. Το μυστικό είναι τεντωμένο ύφασμα-τεντωμένο κορδόνι, ώστε όλα τα κορδόνια να είναι ζυγισμένα σωστά και να μην στραβομαζεύουν.

1) το ρομαν είναι έτοιμο για χρήση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

X